Wil je jouw mobiele personeelsvervoer verbeteren? Deze blog behandelt alles wat je moet weten, van de laatste trends tot praktische tips voor succes.

Mobiel vervoersbeheer

Gebruik een bezorgroute app om het leven van jouw mobiele medewerkers gemakkelijker te maken. Software voor routeplanning kan je helpen de voordelen van mobiel personeelsbeheer te ervaren zonder de bezorgroutes van jouw chauffeurs handmatig te hoeven beheren.

Belangrijkste leerpunten:

• Mobiel personeelsbeheer vereenvoudigt en verbetert planning, verzending, communicatie en mobiel volgen.

• Met behulp van mobiel personeelsbeheer kun je de productiviteit van jouw team verhogen. Je kunt de communicatie-inspanningen verbeteren en de medewerkerstevredenheid verhogen. Dit alles terwijl je kosten bespaart en de klantervaring verbetert.

• Het is belangrijk om te investeren in de juiste tools en voldoende tijd vrij te maken om jouw medewerkers op één lijn te krijgen.

Flexibel 

Als je de leiding hebt over mobiele werknemers, weet je dat ze genieten van de flexibiliteit van het leven zonder een supervisor die over hun schouders meekijkt. Dit is met name het geval als je de leiding hebt over meerdere werknemers die veldwerk doen en face-to-face contact hebben met klanten.

Routeplan software voor personeelsbeheer is een hulpmiddel om alle werknemers in de juiste richting te sturen. Vooral als jouw team on-site service aan klanten biedt. Om deze taken effectief uit te voeren, zijn speciaal ontworpen hulpmiddelen nodig om de klanttevredenheid te verbeteren en de productiviteit van het hele team te verhogen.

Wat is mobiel vervoersbeheer?

Mobiel vervoersbeheer omvat het gebruik van hulpmiddelen om mobiele werknemers te helpen bij het voltooien van taken in het veld. Bij effectief gebruik kunnen de productiviteit en het werkplezier van uw mobiele werknemers aanzienlijk stijgen.

Effectief mobiel vervoersbeheer kan bestaan uit taakbeheertools, communicatiesoftware en andere trackingtools om prestaties en betrokkenheid te meten. Dit is vooral handig voor externe teams en werknemers zoals vertegenwoordigers of bezorgers die voornamelijk buiten de backoffice werken.

Software

Software voor mobiel vervoersbeheer kan je helpen bij het beheren van de volgende taken of gegevenspunten:

• Het roosteren. Software voor mobiel personeelsbeheer kan personeelsplanning maken, beheren en automatiseren. Dit betekent dat jouw werknemers zich niet hoeven af te vragen waar ze moeten zijn of wanneer ze op hun werk moeten verschijnen.

• Verzending. Met een app kunnen managers werknemers snel naar locaties sturen. Jouw klanten zullen het geweldig vinden hoe snel je op hun verzoeken reageert.

• Communicatie. Dispatchers en bureauloze medewerkers kunnen snel communiceren in de app,. Hierdoor wordt het proces van het delen van instructies en updates en het wijzigen van opdrachten vereenvoudigd.

• Beschikbaarheid. Mobiele werknemers kunnen hun schema's en reguliere werktijden bijwerken en zelfs hun digitale agenda's synchroniseren met hun werkagenda's.

• Mobiel volgen. Mobiele werknemers kunnen hun locatie delen, waardoor supervisors en klanten gemakkelijk weten waar ze zich bevinden en wat de werkstatus is. Ook kan de software de begin- en eindtijden van medewerkers loggen.

• Je kunt vertraging verminderen door je van tevoren voor te bereiden op obstakels.