Als je vooraf online boekt, krijg je bijna altijd een betere deal dan aan de balie. Bovendien is het makkelijker en sneller. Het laatste dat je wilt doen, is nodeloos onderhandelen met autoverhuurbedrijven over een deal.

Zorg ervoor dat je al jouw documenten meeneemt als bewijs van inhuur en jouw tarieven om gedoe te voorkomen (scan en bewaar in jouw e-mailaccount).

Controleer de prijzen regelmatig

Net zoals wanneer je naar vluchten zoekt, loont het om de prijzen regelmatig te controleren, aangezien ze veranderen – verschillende dagen kunnen verschillende tarieven hebben. 

Dus als je vroeg boekt zonder annuleringskosten en de prijs daalt voordat je jouw auto ophaalt, kun je altijd annuleren en opnieuw boeken. Soms verlagen autobedrijven hun prijzen vlak voor een weekend als ze overtollige voorraad hebben.

Pas de ophaal- en terugbrengtijden aan

Bij het online zoeken naar goedkope huurauto’s zijn de ophaal- en inlevertijden meestal in stappen van een half uur. Probeer deze tijden aan te passen en kijk of dit jouw tarieven beïnvloedt.

Soms kan het toevoegen van een extra dag aan die wekelijkse huur of zelfs een paar uur toevoegen om het over een weekend te verlengen, jouw tarief zelfs verlagen. Deze strategie maakt gebruik van lagere prijzen voor vakantiegangers die eerder in het weekend reizen. Weekendtarieven zijn geweldig, maar weektarieven kunnen het beste van allemaal zijn.

Boek het kleinste voertuig 

Denk goed na over welk type voertuig je nodig hebt. Het kan zijn dat je kiest voor een busje huren in Amsterdam omdat je gaat verhuizen, maar denk altijd aan het brandstofverbruik en de praktische aspecten van jouw auto.

Comfortabel zijn is belangrijk, zodat je kunt genieten. Ga niet voor klein en goedkoop als je vol zit als in een blik sardines.

Eenmalige drop-off kosten

Het is duidelijk, maar de kosten voor het inleveren van een enkele reis kunnen enorm zijn en het moeilijk maken om goedkope huurauto’s te vinden. Plan jouw reis waar mogelijk zo dat jouw huurauto weer op de oorspronkelijke locatie terugbrengt.

Opties voor onbeperkt aantal kilometers

Zorg ervoor dat jouw huurauto de optie onbeperkt aantal kilometers omvat en dat je jouw auto kunt meenemen naar waar je heen wilt. Het laatste waar je je zorgen over wilt maken zijn extra kilometers.

Opties voor het brandstofbeleid

Bij sommige autoverhuurbedrijven moet je de auto inleveren met dezelfde hoeveelheid brandstof als bij het ophalen. Anderen hanteren een brandstofbeleid waarbij jij, de huurder, de eerste tank brandstof moet kopen en de auto leeg mag inleveren. In dat geval is er mogelijk geen restitutie voor ongebruikte brandstof.

Als het autoverhuurbedrijf brandstof in rekening brengt, kunnen de kosten hoger zijn dan bij een plaatselijk benzinestation.

Leeftijdsvereisten

Op de meeste locaties is de minimale huurleeftijd 21 jaar. Bij bepaalde autoverhuurbedrijven kunnen extra kosten van toepassing zijn voor bestuurders jonger dan 25 jaar of ouder dan 65 jaar. Ze worden gedefinieerd als bestuurders die meer risico lopen.

Als je nog geen 25 jaar oud bent, maar reist met een reisgenoot die dat wel is, laat hem dan de aangewezen chauffeur zijn om op deze kosten te besparen.

Extra bestuurdersvergoeding

Extra kosten zijn doorgaans van toepassing voor extra chauffeurs. Je moet de naam van de extra bestuurder aan het contract toevoegen om eventuele verzekeringsclaims geldig te maken. Met deze tips vind je waarschijnlijk de beste deal voor een auto huren in Amsterdam.

Close Up Van Elektrische Lamp Tegen Zwarte Achtergrond