Wanneer je een auto gaat kopen, of al een auto hebt, zul je deze moeten verzekeren. Het is in Nederland namelijk verplicht om deze te verzekeren. Als je onverzekerd rondrijdt ben je dan ook strafbaar en kunnen de boetes hiervoor hoog oplopen. De minimale eis is dus een WA-verzekering. Hoewel dit de minimale eis is, is dit zeker niet de enige optie. Zo kun je je auto ook verzekeren met een WA+ of allriskverzekering. In deze tekst gaan we dieper in op deze verzekeringen zodat je precies weet welke verzekering goed aansluit bij jouw behoeftes. 

 

Wat is een WA-verzekering?

Zodra je in het bezit bent van een auto zul je deze verplicht moeten verzekeren. Wanneer je een simpele verzekering wilt afsluiten die je het minste kost, kun je gaan voor een standaard WA-verzekering. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schades die jij aanricht bij een ander met je auto. Omdat deze schades vaak al gauw hoog kunnen oplopen, is het wettelijk verplicht geworden om deze verzekering te hebben. Zo kan de schade namelijk altijd worden vergoed vanuit de verzekeraar. Met deze verzekering ben je dus niet verzekerd voor de schade die jij zelf overhoudt aan een ongeval. 

 

Waar ben je voor verzekerd met een WA+ verzekering?

Er zijn meerdere opties om je auto uitgebreider te verzekeren tegen bepaalde schades. Een optie die net wat uitgebreider is, is een WA+ autoverzekering. Met deze verzekering ben je namelijk niet alleen verzekerd voor de schade die jij veroorzaakt bij een ander, maar ook voor bepaalde schades die jij zelf oploopt met je voertuig. Een WA+, ook wel beperkt casco genoemd, dekt namelijk ook schade als brand, schade door weersomstandigheden en diefstal. Het is hierbij dus wel belangrijk om te weten dat de schade door een ongeluk die jij zelf veroorzaakt niet wordt verzekerd voor je eigen auto.

 

Het compleetste pakket

Wanneer je een auto bezit die hoog in waarde is, is het verstandig om deze zo compleet mogelijk te verzekeren. Wanneer er namelijk schade ontstaat door bijvoorbeeld een ongeval, zijn deze kosten vaak erg hoog. Het is daarom verstandig om in deze situaties voor een allriskverzekering te gaan. Met deze verzekering ben je namelijk zo goed als voor elke schade verzekerd. 

Wanneer je tot de conclusie bent gekomen welke verzekering het beste bij je past, kun je eenvoudig online je autoverzekering afsluiten. Het is ook erg fijn dat je bij de meeste verzekeraars vooraf je premie kunt berekenen. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je aan de hand hiervan een passende verzekeraar uitkiezen.