Dit is een goed teken voor autokopers. Hoe meer concurrentie, hoe goedkoper het is om je eigen speedster te financieren. De vergelijking tussen de afzonderlijke aanbiedingen wordt echter steeds moeilijker voor leken – en de vragen worden steeds talrijker. De auto financieren met een lening? Met een normale lening op afbetaling of het nieuwere driewegmodel? Is leasen de betere keuze? Of contant betalen?

Contant betalen

Eén ding is zeker: contant geld is meestal de goedkoopste optie. Het is wel zo dat je het geld dat je uitgeeft in één klap met een eenmalige betaling in contanten tussentijds op de kapitaalmarkt zou kunnen investeren en zo rente zou verdienen bij het betalen op krediet. Het probleem is echter dat de opbrengsten momenteel mager zijn. Als u aantrekkelijke rentetarieven wilt verdienen, moet u een bepaald risico nemen. Financieringsdeskundigen raden daarom aan om indien mogelijk contant te betalen.

Met het oog op de prijzen van nieuwe auto’s rijst de vraag echter in de meest zeldzame gevallen. Wat overblijft is een afweging van de verschillende financieringsmogelijkheden en leasing, die vroeger vooral model stond voor het bedrijfswagenpark van de corporaties. Ondertussen maken echter steeds meer particuliere klanten er gebruik van. Vooral jongeren die niet te lang aan een auto gebonden willen zijn en zo min mogelijk overlast willen.

In principe wordt leasing als iets duurder beschouwd dan financiering op krediet. De industrie probeert deze tekortkoming echter vaak te verdoezelen met goedkope aanbiedingen. Vaak zijn deze echter alleen van toepassing bij relatief lage kilometerstanden. Deskundigen waarschuwen er echter voor om ze niet te onderschatten. 10.000 kilometer per jaar klinkt in eerste instantie misschien als veel, maar de snelheidsmeter loopt al snel op.

Daarnaast vereist leasing een bezoek aan een doorgaans dure erkende werkplaats. Een dergelijke clausule is niet meer toegestaan ​​in financieringscontracten.

De huurder moet uiterst voorzichtig zijn met een leaseauto. Volgens de regel is normale slijtage bij het tarief inbegrepen. Hoe normale slijtage er precies uitziet, is in de praktijk altijd een punt van discussie.

Moeilijk beëindigen

Daarnaast is het financieringscontract meestal makkelijker op te zeggen dan leasen. Bij leasing daarentegen is het beëindigen van het contract vaak alleen mogelijk tegen slechte voorwaarden. De reden: De bedrijven berekenen een soort totaaltarief van waaruit ze de tarieven berekenen. Een kortere looptijd betekent echter geen korting. Uiteindelijk is de beslissing een kwestie van type. Als je langer dan drie jaar met je auto wilt rijden, moet je een lening afsluiten en niet leasen. Als u uw auto aan het einde van de financiering uw auto wilt noemen, moet u deze financieren. Als u elke drie jaar een nieuwe auto wilt huren en rijden, kunt u kiezen voor leasing.

Leasen is wat ons betreft een optie, maar dan wel bij een goede leasemaatschappij afsluiten. Dat voorkomt problemen. Kijk eens op voor https://www.priveleaseauto.com/ voor prijzen en voorwaarden.